Toneel 2006    Alfa en Julia van Bruno Timp.

We namen de toneelliefhebbers mee naar een plaats waar je liefst van al NIET zou komen: de mannenafdeling van een psychiatrische kliniek m.a.w. het zothuis!

Op een dag komt de directeur van de instelling aanzetten met een nieuw soort therapie.  Ze gaan samen een toneelstuk op poten zetten.  Wat daar therapeutisch aan is, legt hij zelf wel uit.  Dat de hele zaak niet verloopt zoals hij het zich had voorgesteld ligt nogal voor de hand.  Wees niet bang: wat je op het podium zag was niet besmettelijk… alhoewel: wie is er normaal en wie niet?  Ze lagen er niet van wakker en lachten zich gezond met Alfa en Julia.  En om het met de woorden van één van de zotten te zeggen: het is normaal dat iemand die normaal is, denkt dat het niet normaal is wat iemand die niet normaal is, denkt dat normaal is … .

We voerden dit stuk 5 keer op.

 

Regie: Jos Vanhumbeeck.

Acteurs: Benny Gilis, Deniz Alper, Marc Meulemans, André Roelants, Benny De Vleesschauwer, Jan Geysens, Jannis Langendries, Patrick Langendries, Nancy Niclaes, Karine Lemmens, Sofie Ottenburghs, Kathleen Willems en Ilse Degreef.

Figuranten: Freya Meeus, Gunter Van Den Berghe, Melissa en Yasemin Alper.

Achter de schermen: Marie-Paule Vandecauter, Rita Van Den Berghe, Roger Lemmens, Guy Reynaerts, Hans, Griet en Jos Vanhumbeeck, Deniz Alper.

 

Marc Meulemans en Guy Reynaerts ontvingen een medaille voor hun 25-jarige medewerking aan toneelopvoeringen. 

Velpeleven interactief