Toneel 2012    ‘Kabaal in de kleedkamer’ van Luuk Hoedemaeckers. 

Het is een hilarische klucht over muizenissen in de grote kleedkamer van een theater waar het semi-professionele gezelschap ‘Velpeleven’ haar vaste stek heeft.  Samson Broekx, huisregisseur van ‘Velpeleven’ heeft een revolutionaire aanpak in gedachten bij de start van de repetities van de nieuwe productie: de actrices mogen zelf onder elkaar uitmaken wie van hen de vrouwelijke hoofdrol mag gaan vertolken.  De gevolgen zijn niet te overzien.  Het gesprek tussen de drie ‘ster’-actrices, Marina De Sloovere, Camilla Parker en Venus Willems -alle drie goed voorzien van een ego, maar niet alle drie even knap, intelligent of sluw -  mondt uit in een veldslag.  Uiteindelijk besluiten ze hun lot toe te vertrouwen aan Peterke Impanis, de toneelmeester.  Maar die ziet er niet alleen uit als wat men doorgaans en beleefdheidshalve een snul noemt, hij is er ook werkelijk een.  Bovendien wordt hij nogal redelijk kort gehouden door zijn moeder.  Maar wat veel erger is: Peterke Impanis heeft nog nooit ‘gekernisteld’.  Zou dat zijn zwakke plek zijn?

We voerden dit stuk 5 keer op.

 

Regie: Jos Vanhumbeeck.

Acteurs: André Roelants, Nancy Niclaes, Ilse Degreef, Rita Van den Berghe, Sofie Reinquin, Benny Gilis,  Marie-Paule Vandecauter, Kathleen Willems, Jan Geysens, Marc Meulemans.

Achter de schermen: Rita Van Den Berghe, Roger Lemmens, Guy Reynaerts, Hans, Griet, Jos en Guy Vanhumbeeck en Nancy Langendries

 

Nancy Niclaes kreeg een medaille voor 25 jaar medewerking aan de toneelopvoeringen. 

Velpeleven interactief