Toneel 2014    ‘AMBRAS OP DE MATRAS’ van Eddy Van Ginckel.

 

Het is stilaan sluitingsuur in café DE GRIJZE WOLK, waar cafébaas Flor de plak zwaait en enkel de vaste stamgast Pol nog dient buitengewerkt te worden.  Hij heeft wat te diep in het glas gekeken en zorgt dat de twee serveuses, Roos en Britta, er hun handen vol mee hebben.  Plots valt Pol's bazige vrouw Mariette de kroeg binnen, wat meteen zorgt voor het nodige tumult.  

Gezien Pol voor de zoveelste keer is blijven plakken, is de maat vol en smijt Mariette zijn hele hebben en houden het café binnen, tot een matras toe.  En die matras zorgt voor de nodige ambiance en misverstanden, vooral wanneer André, de erg jaloerse vrijer van Roos, zich aanmeldt.   Mariette haalt er zelfs de politie bij, terwijl Oscar, een broodjesverkoper, Rosita, een bloemenverkoopster en Bertha, de kuisvrouw, mede hun duit in het zakje doen.

We voerden dit stuk 5 keer op.

 

Regie: Jos Vanhumbeeck.

Acteurs: Jan Geysens, Benny Gilis, Nancy Niclaes, Kathleen Willems, Sofie Reinquin, André Roelants, Ilse Degreef, Rita Van Den Berghe, Ponsaerts Jaimie, Maarten Gilis.

Werken mee aan de productie: Rita Van Den Berghe, Nancy Langendries, Roger Lemmens, Rita Boex, Guy Reynaerts, Hans, Griet, Jos en Guy Vanhumbeeck.

 

De toneelkring Velpeleven vzw bestaat 35 jaar.

Velpeleven interactief