Toneel 2013    ‘De vrouwen van de quizmaster’ van Luuk Hoedemaeckers.

Maarten De Caboter is een etter.  Hij mag dan wel de bedenker en presentator van zijn eigen succesrijke personalityquiz zijn en door

iedereen aanbeden worden, toch is hij een etter.  Hij bedriegt zijn kersverse bruid Amalia -ook al een BV en in tegenstelling tot haar man wel onder een dode hen uitgebroed, maar ja, ze lijkt dan ook op haar moeder - waar ze bij staat met alles wat een rok draagt, zoals daar zijn, het huishoudhulpje Merel, zijn ‘halfzuster’ Bo, de bekende presentatrice Mita.  Emdécé gebruikt en misbruikt vrouwen … en mannen.  En hij gokt regelmatig.  Verder is hij ook niet vies van enkele lijntjes coke.  Maar de schulden stapelen zich op en loontje, in de gedaante van de maffioso Toni Lo Caroni, komt om zijn boontje.  Ook het bezoek van zijn schoonouders draagt niet bij tot een serene sfeer, zeker niet als Toni iets -maar wat? - ziet in moeder Martine.  Kortom, het wordt een hete en hallucinante middag bij de Caboters, en wie niet door het slaapkamerraam naar beneden geflikkerd wordt, mag van geluk spreken.  Maar tot eer en meerdere glorie van de mensheid wordt in de fictieve wereld van eendimensionale papieren mensjes gerechtigheid snel geschreven en aldus krijgt Emdécé uiteindelijk het deksel op de neus.

We voerden dit stuk 5 keer op.

 

Regie: Jos Vanhumbeeck.

Acteurs: Benny Gilis, Nancy Niclaes, André Roelants, Sofie Reinquin, Jan Geysens, Kathleen Willems, Marc Meulemans, Ilse Degreef, Marie-Paule Vandecauter.

Werken mee aan de productie: Rita Van Den Berghe, Nancy Langendries, Roger Lemmens, Rita Boex, Guy Reynaerts, Hans, Griet, Jos en Guy Vanhumbeeck.

Velpeleven interactief