Toneel 2007    ‘Met de zegen van de Heer’ van Karel Eens.  

Wat moet een kloostergemeenschap doen wanneer ze financieel in moeilijkheden zit?  Moeder Overste weet het zelf niet meer.  Ten einde raad brengt ze haar medezusters op de hoogte.  Wil het nu toch wel lukken dat er net op dat moment geld als een godsgeschenk letterlijk uit de hemel valt!  Een wonder?  Is het een teken van de Heer?  Of zit er meer achter?  Maar de blijdschap slaat snel om in een gewetensprobleem: moeten de Zusters het geld aan de politie bezorgen of houden ze het voor zichzelf?  Zonder het goed te beseffen, geeft dit geldgeluk aanleiding tot een nooit gezien mannenbezoek van boeven, agenten en broeders in het anders zo vredige klooster.  En wie krijgt er dan uiteindelijk de zegen van de Heer?

We voerden dit stuk 5 keer op.

 

Regie: Jos Vanhumbeeck

Acteurs: Benny Gilis, Deniz Alper, Marc Meulemans, André Roelants, Benny De Vleesschauwer, Jan Geysens, Nancy Niclaes, Karine Lemmens, Melisa Alper, Kathleen Willems en Ilse Degreef.

Achter de schermen: Marie-Paule Vandecauter, Rita Van Den Berghe, Roger Lemmens, Guy Reynaerts, Hans, Griet en Jos Vanhumbeeck, Deniz Alper.

 

Karine Lemmens, Roger Lemmens en Jan Geysens werden gevierd voor hun 10 jaar en Nancy Niclaes voor haar 20 jaar medewerking aan de toneelopvoeringen. 

Velpeleven interactief